'Russische trollenfabriek twitterde over vaccinatie' 

24 augustus 2018 - 13:43

De Russische trollenfabriek blijkt op meerdere manieren de afgelopen jaren overuren te hebben gedraaid. Niet alleen probeerden de trollen u in het ootje te nemen over de Amerikaanse verkiezingen, nu blijkt ook dat ze u voor gek probeerden te houden door op Twitter nepnieuws te verspreiden over vaccinaties.

Dat beweren onderzoekers van drie 'prestigieuze Amerikaanse universiteiten', zij schrijven erover in het wetenschapsblad American Journal of Public Health.

De trollen van de beroemde trollenfabriek Internet Research Agency in Sint-Petersburg kozen niet een kant, maar stuurden beledigingen naar zowel voor- als tegenstanders van vaccinaties. Allemaal om mensen tegen elkaar op te zetten en onrust te stoken.

Zo produceerden zij tweets die zeiden dat vaccins autisme kunnen veroorzaken, gevaarlijke hoeveelheden kwik bevatten of dat ze deel uitmaken van een geheim plan om de mensheid te onderdrukken. Andere tweets vielen medicijnfabrikanten aan, blijkt uit een analyse van de berichten die tussen 2014 en 2017 geplaatst zijn.

Maar in anderen, soms geplaatst door dezelfde accounts, stond bijvoorbeeld dat vaccinaties verplicht moeten worden. "Je kunt niets doen aan domheid. Laat ze maar sterven aan de mazelen", stond in een tweet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie