Russische vlogger speelt Pokémon Go in kerk, wordt gearresteerd
Raar

Russische vlogger speelt Pokémon Go in kerk, wordt gearresteerd.

De Russische, atheïstische vlogger Ruslan Sokolovsky is in voorlopige hechtenis van twee maanden genomen wegens ''aanzet tot haat'' en ''het beledigen van religieuze gevoelens''. Hij maakte een filmpje waarin hij Pokémon Go speelde in een historische kathedraal. Hij kan hiervoor veroordeeld worden tot vijf jaar cel.

In juli meldde Russia24, een Russisch staatstelevisiekanaal, dat Pokémon Go-spelers de gevangenis ingestuurd konden worden wanneer zij het spel in een kerk spelen. Een actie als deze zou vallen onder de Russische anti-godslasteringswet. De 22-jarige Sokolovsky vond dit belachelijk en protesteerde door zichzelf juist al Pokémon-vangend te filmen in de Allerheiligenkerk van Yekaterin, weet Gizmodo. De jongen deelde het filmpje via Youtube en afgelopen weekend gearresteerd.

Provocerend, maar een onnodige straf

Vladimir Legoyda, woordvoerder van de Russische Orthodoxe Kerk, verklaarde dat het niet zozeer gaat om het Pokémon Go spelen in de kerk, maar meer om de provocerende aard van het filmpje. Jaroslav Nilov, hoofd van Religieuze Zaken van de staat Duma, zegt dat onderzoek niet heeft bewezen dat de provocerende blogger de anti-godslateringswet van Rusland heeft gebroken. Nilov vindt de hechtenis dan ook onnodig.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →