Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven strijden tegen de beste tijdrijders en zichzelf

Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven strijden tegen de beste tijdrijders en zichzelf 

03 oktober 2022 - 12:24

In de vierdelige serie ‘De Tijd van Ons Leven’ strijden Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven tegen de beste tijdrijders ter wereld, maar vooral tegen zichzelf, ruim vier maanden lang. Kunnen zij zich, gesteund door gerenommeerde experts uit de wielersport, in een paar maanden tijd omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau? Hun onwaarschijnlijk ambitieuze doel: deelnemen aan het WK tijdrijden in Australië. Vanaf vrijdag 7 oktober wekelijks om 21:30 uur bij PowNed op NPO 1.

Deze serie is het verslag van de vier maanden durende onderneming van Rutger en Chatilla om deel te nemen aan het WK tijdrijden. We krijgen te zien hoe ze dagelijks trainen, eten en slapen. Een proces dat al snel veel intensiever blijkt dan ze ooit hadden gedacht. Het leven als topsporter hakt in op hun lichaam en geest. Het gooit hun drukbezette leven en dat van hun gezin en omgeving overhoop. Welke opofferingen vergt professioneel sporten van een atleet en zijn/haar omgeving? Hoeveel factoren hebben invloed op een topsportprestatie? En vooral: Hoe maakbaar is een topsporter?

Presentator en programmamaker Rutger Castricum (43) is een fervent hardloper, maar toch vooral recreatief sporter. Hij doet wat elke zondagse wielertoerist wel eens denkt: ‘Als ik er alles voor doe en laat, kan ik dan écht goed worden? Zo goed als een profrenner?’ Voor voormalig topbasketbalster Chatilla van Grinsven (31) is duursport één grote blinde vlek. Maar ze is ervan overtuigd dat ze net als vroeger in haar sportcarrière kan vertrouwen op haar lichaam. Kan ze haar oude topsportleven weer doen herleven in een totaal andere discipline?

‘De Tijd van Ons Leven’ wordt geproduceerd door Fabiola en is vanaf vrijdag 7 oktober wekelijks om 21:30 uur te zien op NPO 1. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.