Rutger Castricum presenteert ‘De Klimaatkar’ (NPO 2)

Rutger Castricum presenteert ‘De Klimaatkar’ (NPO 2) 

19 oktober 2021 - 12:18

‘De Hofkar’ rijdt door en staat dit aankomende seizoen geheel in het teken van de klimaatcrisis. De vraag of er wel of niet iets aan de hand is, zijn we wel voorbij, maar over de oplossingen valt nog wel te discussiëren. Rutger stapt daarom opnieuw in zijn ‘taxi’ voor een goed gesprek met zijn bijrijders. ‘De Klimaatkar’, vanaf maandag 1 november dagelijks om 22:10 uur op NPO 2.

In Glasgow vindt van 31 oktober tot en met 12 november de klimaattop plaats en dus verbouwen we onze ‘Hofkar’ tot ‘Klimaatkar’. Elke aflevering ontvangt Rutger een andere gast met wie hij de klimaatcrisis bespreekt. Rutger stelt vraagtekens bij het doordrammen van sommige oplossingen om de klimaatcrisis te lijf te gaan, wil weten hoe zijn gasten aankijken tegen het klimaatbeleid, wat zij zélf doen en geeft ze een paar minuten de rol van minister van Klimaat. 
 
Onder de bijrijders zijn meteoroloog Gerrit Hiemstra, BoerBurgerBeweging-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas, milieuactiviste en directeur van de Stichting Urgenda Marjan Minnesma, demissionair staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius, voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord Ed Nijpels en cabaretiers Dolf Jansen en Ruben van der Meer. Wat is het eerste dat zij beleidsmatig zouden doen of juist niet meer zouden doen in het kader van een beter klimaat? 
 
Ondanks dat Rutger ‘De Hofkar’ voor de ‘Klimaatkar’ inruilt, blijft hij van zijn oorspronkelijke concept gebruik maken. Hij confronteert zijn gasten met scherpe vragen, legt ze waar nodig het vuur aan de schenen en bespreekt ook persoonlijke zaken.
 
‘De Klimaatkar’ wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf maandag 1 november dagelijks te zien om 22:10 uur op NPO 2, direct na Nieuwsuur. De serie bestaat uit 10 afleveringen van 12 minuten. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.