Rutger Castricum volgt strijdbare refo-jongeren in tweeluik

Rutger Castricum volgt strijdbare refo-jongeren in tweeluik 

02 juni 2022 - 14:02

In de PowNed-tweeluik ‘Refolutie’ (NPO 3) volgt Rutger Castricum reformatorische jongeren die zijn opgegroeid met conservatieve normen en waarden uit het christelijk geloof. Hun levensinstelling delen ze steeds vaker actief met de rest van het land. Ze laten van zich horen op social media en mengen zich in actuele discussies. Zo zijn ze tegen abortus, strijden ze tegen de komst van de regenboogvlag en zetten ze zich in voor het behoud van het christelijke onderwijs. Ideeën die anno 2022 niet kunnen rekenen op heel veel bijstand. Rutger wil weten: wie zijn deze jongeren, wat beweegt hen en waarom is het nu tijd voor ‘refolutie’?

Zo maakt Rutger kennis met de 20-jarige studente Jolinde. Zij maakt zich samen met de actiegroep ‘Pro Life’ hard voor het beschermen van het ongeboren kind. Jolinde is tegen abortus en vóór het leven. Corinda (24) is vorig jaar getrouwd met haar grote liefde Christian. Beiden zijn vanuit het ouderlijk huis in het huwelijk getreden, want samenwonen is niet toegestaan vanuit hun gereformeerde achtergrond. Een huishouden runnen is dus nieuw voor ze. Over de rolverdeling man/vrouw binnen het huwelijk hebben ze een duidelijke traditionele visie.
 
In reformatorische gezinnen wordt tv en social media zoveel mogelijk gemeden. Florian (22) ziet het als zijn refolutie om die horizon te verbreden. Hij is een refo-YouTuber en maakt online video’s. Tom (21) loopt stage bij de SGP in de Tweede Kamer. Hij wil de politiek in, omdat hij bang is dat hij anders over vijf jaar niet meer mag zeggen wat hij denkt en gelooft. Ook ontmoet Rutger Adelinde (22) en Hanna (20), twee jonge studentes die deelnemen aan het vrouwnetwerk Sapientia. Zij vinden het anno 2022 de hoogste tijd om de rol van de vrouw binnen de politiek te vergroten.
 
Een programma over refo-jongeren die vinden dat de maat vol is en hun verhaal willen vertellen. Want in tijden waarin vrijheid een alsmaar groter goed wordt, voelen zij zich steeds verder bedreigd in hun vrijheid om hun geloofsovertuiging te delen.
 
De tweeluik ‘Refolutie’ wordt geproduceerd door Skyhigh TV en is te zien op vrijdag 17 juni en vrijdag 1 juli om 20:30 uur op NPO 3. 

Klik hier voor een trailer!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.