Upd: Rutte-bedreiger blijkt ook WhatsApp-fraudeur

Upd: Rutte-bedreiger blijkt ook WhatsApp-fraudeur 

20 oktober 2021 - 13:35

Zoals u weet werd/wordt onze dem. minister-president Mark Rutte van verschillende kanten bedreigd. Tegen één van die bedreigers, de 22-jarige Amsterdammer Yavuz O, begint vandaag een rechtszaak. Dit heerschap wordt verdacht van bedreiging, opruiing en het inwinnen van inlichtingen voor een 'terroristisch misdrijf'. Zo tikte hij in een openbaar Telegram-kanaal dat hij Rutte wel wil neerschieten.

"O. zocht volgens het OM onder meer medestanders en 'strijders' om gezamenlijk met dodelijk geweld het parlement te bestormen. Ook had hij het over het "shooten" van de ministers en over het "afknallen" van de demissionaire minister-president als deze op de fiets zat. Op de telefoon van O. werden zoektermen voor wapens gevonden, zoals 'uzi’ en ‘1.62 pistol'."

Het Openbaar Ministerie heeft recent dit account met de naam De Bataafse Republiek gesloten. Dit geldt ook voor een account met een verwante naam, Bataafs Nieuws. Beiden kunt u kennen van bedreigingen en opruiingen tegen bestuurders, zoals Jaap van Dissel, privégegevens van mensen die betrokken zijn bij de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus en niet te vergeten samenzweringstheorieën over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven.

Update 13.35 uur:

Yavuz O. wordt niet alleen verdacht van het bedreigen van Mark Rutte, ook heeft hij 'mogelijk' mensen opgelicht via WhatsApp. Over het bedreigen van de dem. premier vertelt hij via een videoverbinding aan de rechters dat het nooit zijn bedoeling was om de bedreigingen te typen. Nee, hij was alleen maar op zoek naar vriendschap.

"Ik heb het nogal moeilijk met mezelf de laatste tijd, ik zit met mezelf in de knoop. Ik had het niet zo moeten aanpakken. Ik had hulp moeten zoeken."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml