Rutte belooft bij definitief 'nee' nog eens naar sleepwet te kijken
Binnenland

Rutte belooft bij definitief 'nee' nog eens naar sleepwet te kijken.

Nu weten we inmiddels wel dat we niet alles moeten geloven wat Mark Rutte zegt, maar de premier laat weten dat bij een definitief 'nee' in het referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten het kabinet er 'opnieuw naar gaat kijken'. Noteert u het even voor de zekerheid?

Regels zijn nu eenmaal regels: "De wet op het raadplegend referendum verplicht ons dan om opnieuw naar die wet te kijken, dus dat gaan we dan doen", zegt hij voor de camera van de NOS.

Toch wil de minister verder niks extra's beloven (hij leert het al, straks zegt hij iets wat hij niet waar gaat maken): "Als voorzitter van de ministerraad is het mijn taak om het heroverwegingsproces in goede banen te leiden en dat begint niet met posities innemen."

Uitslag volgende week

De definitieve uitslag hoort u pas volgende week donderdag van de Kiesraad. Op dit moment lijkt het erop dat 48,7 procent van de mensen tegen heeft gestemd en 47,3 procent voor.

Gelukkig voor de VVD'er is dit de laatste keer geweest dat hij bij nieuwe wetten zich druk hoeft te maken over uw mening. Zoals u weet heeft hij het niet zo op raadgevende referenda, benadrukte hij afgelopen maandag nog maar eens.

Alle artikelen geladen. Overzicht →