Rutte: Blerick-tuig 'klootzakken' 

03 november 2017 - 17:28

Het is onrustig in het Venlose stadsdeel Blerick vanwege tuig dat daar de boel op stelten zet en dat hebben wij van PowNed ook geweten. Premier Mark Rutte kwam vandaag in zijn wekelijkse persconferentie op de gebeurtenissen terug en liet weer eens blijken meer een man van woorden dan van daden te zijn.

Hoewel de nationale overheid een geweldsmonopolie heeft moet niet van diezelfde overheid verwacht worden dat het te allen tijde ook maar de orde kan handhaven: "Terecht dat Nederland in de eerste plaats ook naar de overheid kijkt om er voor te zorgen dat de mensen in het land veilig zijn. Maar daar kan het niet bij blijven". Volgens hem zijn de onruststokers uit Venlo "klootzakken" die door hun sociale omgeving maar aangepakt moeten worden.

Over het molesteren van onder andere onze verslaggever zei hij het volgende: "Politiemensen moeten hun werk kunnen doen, journalisten moeten hun werk kunnen doen. Dit is een land waar de staat en niet de straat regeert" (hebben we gezien, ja). Om er aan toe te voegen dat het wel een zaak is van de lokale autoriteiten.

Minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid en Justitie Justitie en Veiligheid) zei eerder wel dat extra politie-inzet er gaat komen als dat nodig mocht zijn (nee joh hoe kom je er bij).  

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie