Rutte: Blijf van Amalia's 1,5 miljoen euro af
Binnenland

Rutte: Blijf van Amalia's 1,5 miljoen euro af.

Toen u achttien werd lagen er een brief van de zorgverzekering ("Gefeliciteerd, zelf betalen!") en een blauwe envelop op de mat, maar als prinses Amalia volwassen wordt, krijgt ze een startsalaris van 1,5 miljoen euro. Diverse partijen komen daar nu tegen in opstand, maar premier Rutte wil niet aan dat bedrag tornen. 

De hoogte van Amalia's startsalaris werd in 2008 al afgesproken. De PvdA, D66, SP, PVV en GroenLinks doen nu moeilijk over die 1,5 miljoen euro. "Jullie hebben toen zelf over het inkomen van prinses Amalia gestemd", kaatst de premier terug. "Ik wil consistent blijven. We hebben dat toen afgesproken. Dat kun je niet zomaar terugdraaien". 

Zei Rutte dat maar over alle gemaakte afspraken en beloften. Zijn "Geen geld naar de Grieken"-belofte uit 2012, bijvoorbeeld. Of de beloofde "duizend euro belastingverlaging" voor werkende Nederlanders, maar goed. De gewone burger (73 procent) vindt Amalia's tegemoetkoming in ieder geval te hoog, bleek gisteren uit een peiling van EenVandaag.

Hierrrr wat reacties op het debat:

Alle artikelen geladen. Overzicht →