Rutte: 'Boerenacties levensgevaarlijk en onacceptabel!'

Rutte: 'Boerenacties levensgevaarlijk en onacceptabel!' 

28 juli 2022 - 12:02

Wij gaan maar niet beginnen over alle dingen uit het kabinetsbeleid die ook onacceptabel zijn... Premier Mark Rutte heeft veilig vanuit zijn vakantieadres op Twitter gereageerd op de boerenacties, die ook vandaag weer doorgaan. 

Hij vindt de "protestacties van een kleine groep boeren" op de snelwegen "onacceptabel": "Deze levensgevaarlijke acties moeten stoppen. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om binnen de wet je onvrede te uiten. De meeste boeren doen dat ook."

Rutte zelf is dus lekker op vakantie. Dit geldt ook voor minister Dilan Yeşilgöz, die net als de premier nog niet fysiek zichtbaar is geweest, bijvoorbeeld door de pers te woord te staan. Heeft allemaal met het reces te maken, maar de 'boeren komen hier niet mee weg'.

Ondertussen wil D66-leider Jan Paternotte dat het kabinet een "harde lijn" trekt om Nederland veilig te houden. Hij zegt dat burgers met opzet in gevaar gebracht worden, en dat activisten zich "continu" schuldig maken aan bedreigingen en intimidatie. "Laten we echt stoppen dit ‘demonstreren’ te noemen. Dit is terroriseren."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml