Rutte boos, want gewantrouwd door Tweede Kamer

Rutte boos, want gewantrouwd door Tweede Kamer 

19 mei 2022 - 16:45

Nu wordt ie helemaal mooi. Mark Rutte vindt het niet zo fijn dat de Tweede Kamer wantrouwend na al het nieuws over de sms'jes op zijn oude Nokia. "Als het vertrouwen er niet is, dan hoor ik het van de Kamer. Dan ga ik andere dingen doen. Maar ik zeg hier heel duidelijk: ik houd me aan de wet, ik houd me aan de geest van de wet." 

Volgens hem  wordt het maatschappelijk wantrouwen in de politiek gevoed. En dat is niet zijn schuld, nee, dat is de schuld van de Kamer: "Wat je dan doet is zeggen: joh, je krijgt de kans niet eens meer om al die aparte momenten die wij beschouwen als onderdeel van een patroon te verdedigen en uit te leggen. Nee, dat is een patroon en dit past daar ook weer in. En ik ga daar in dit debat weer eens flink tegenin." Hij noemde dit sentiment "vals", en zei te vinden dat hij zijn integriteit moet verdedigen.

De minister-president zei dat het "niet meer relevant" is hoe hij zich verdedigt in de Kamer. "Wat zou de reden zijn dat steeds meer Nederlanders zeggen: ik kijk niet meer naar dat debat op televisie? Omdat alles begint bij wantrouwen. Bij een absoluut, fundamenteel gevoel van: de zaak wordt geflest." Hij zei dat ook andere bewindslieden zich in de ministerraad hebben beklaagd over de toon die in het parlement wordt aangeslagen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml