Rutte checkt onzichtbaar horloge: 'Ik ben echt te laat'

Rutte checkt onzichtbaar horloge: 'Ik ben echt te laat' 

24 juni 2023 - 12:30

Het was weer eens tijd voor kritische vragen aan onze politici over het coronadossier. Maar daar hadden Rutte en Kuipers vandaag niet zoveel zin in. Rutte zag zelfs op zijn horloge dat hij geen tijd meer had voor kritische vragen. Toch een leuk toneelstukje aangezien hij helemaal geen horloge om had.

Minister Kuipers had ook geen tijd voor vragen over het vertrouwen in de politiek. Want daar had hij twee weken geleden al een onduidelijk antwoord op gegeven. Daarom besloot hij om boos weg te lopen: "Ik heb geen zin in dezelfde discussie opnieuw. Zo snel gaat het allemaal niet. Het kost ontzettend veel tijd". Gelukkig is het bijna tijd voor de zomerreces, dan hebben we hopelijk met kerst een antwoord van Kuipers, want zo snel gaat het allemaal niet.

Conny Helder, de minister voor Langdurige Zorg en Sport, is blij met het onderzoek: "We hebben nu een halve meter onderzoek liggen waarin we gewoon heel open delen met de rest van Nederland. We kunnen een aantal dingen natuurlijk niet open op tafel leggen want als het herleidbaar is naar mensen, dan lopen die mensen en hun gezinnen ook gevaar". Dus eigenlijk betekent dit we vertellen je wel iets maar lekker niet alles. En dat is natuurlijk precies het probleem met onze politici. Ze zijn niet transparant waardoor het vertrouwen steeds verder daalt. En als je daar dan kritische vragen over stelt, nou dan rennen ze hard weg.

Er is gelukkig ook goed nieuws. Want van de Rutte-doctrine is gelukkig geen sprake meer, althans dat zegt Rutte zelf: "Die is er ook nooit geweest. Dat is niet mijn uitvinding, die term hebben anderen bedacht".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml