Rutte en De Jonge-bedreiger Huig Plug opgepakt op het Plein

Rutte en De Jonge-bedreiger Huig Plug opgepakt op het Plein 

06 januari 2022 - 11:48

En weer een die is opgepakt. De bekende activist en zelfbenoemd klokkenluider Huig Plug is vanochtend aangehouden op het Plein, naast het Binnenhof in Den Haag.

In een video op zijn Twitteraccount, kort daarvoor geplaatst, vertelt hij de kijkers nog ditmaal niet aangehouden te willen worden en op afstand te blijven van politici, maar slechts aanwezig te zijn om "te registreren wat jullie niet zien".

De 53-jarige Plug werd eind november nog veroordeeld voor het bedreigen van demissionair premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) op sociale media. De Katwijker kreeg tien weken cel waarvan vier voorwaardelijk en een contactverbod opgelegd. "Politici staan voor moeilijke keuzes en daar mag je het hartgrondig niet mee eens zijn. Maar er zijn grenzen en die zijn ruimschoots overschreden door u", oordeelde de rechter.

Een politiewoordvoerster kan nog niet met zekerheid zeggen waarvoor de 'klokkenluider' dit keer is aangehouden. Zij vermoedt dat die voortkomt uit "het overtreden van een contactverbod met een politicus".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml