Rutte: ' Geen Oekraïne-akkoord is gevaar voor NL'
Binnenland

Rutte: ' Geen Oekraïne-akkoord is gevaar voor NL'.

Volgens premier Mark Rutte is het van levensbelang om het associatieverdrag met Oekraïne te ondertekenen. Enkele uren voor het debat van vanavond in de Tweede Kamer over het verdrag, waarschuwt Rutte voor het gevaar van Rusland als we het niet ondertekenen. 

In een video van Een Vandaag laat Rutte weten dat het een "slechte zaak" zou zijn als het associatieverdrag niet wordt ondertekend, omdat Rusland op dit moment de "veiligheidsordening ter discussie stelt".

Crowdfundactie GeenPeil

In april dit jaar was met GeenPeil een meerderheid tegen het Oekraïne-referendum. Het was de bedoeling dat het kabinet zo snel mogelijk met een reactie zou komen op het 'nee', maar dit is nog steeds niet gebeurd. Wij van PowNed zetten vorige week GeenPijl in de schijnwerpers in De Week van PowNed. GeenPeil is een crowdfundactie gestart die mensen ervan moet overtuigen niet te stemmen op 'de verraders van de democratie'.

'Signaal van zwakte naar Rusland'

Rutte doet een alarmerend beroep op oppositiepartijen om tot een compromis te komen. De premier wil dat deze partijen hem steunen om met een aantal aanpassingen alsnog het associatieverdrag te ondertekenen met Oekraïne. Zoals Rutte het zelf zegt: "De dreiging van Rusland is zo groot dat het niet tekenen van dit verdrag verstrekkende gevolgen kan hebben. Het niet-ondertekenen is een signaal van zwakte naar het agressieve Rusland van Poetin. "

Alle artikelen geladen. Overzicht →