Rutte herhaalt: wij gaan jihadkids niet ophalen uit Syrië
Binnenland

Rutte herhaalt: wij gaan jihadkids niet ophalen uit Syrië.

Het Kabinet houdt zijn poot stijf en vertikt het om Nederlandse kinderen op te halen uit de kampen in Syrië. De Kinderombudsman had min of meer geëist dat Nederland eens een keertje de handen uit de mouwen ging steken, maar daar heeft het Kabinet dus geen trek in. 

Premier Mark Rutte zei in zijn wekelijkse perspraatje dat het Kabinet geen zin heeft om andere Nederlanders bloot te stellen aan gevaren om de foute keuzes van ouders te corrigeren. Met andere woorden: zij namen de stap om daarheen te gaan, dan mogen ze nu ook op de blaren zitten.

De Kinderombudsman stelde in een gisteren verschenen rapport wel de harde eis dat Nederland wat moet doen: "Nederland moet alles doen wat in zijn macht ligt om deze kinderen terug te halen. Niets doen is onacceptabel en in strijd met Kinderrechtenverdrag."

Kortom, wat de Kinderombudsman betreft is Nederland gewoon misdadig bezig als het niets doet, want die arme kindertjes kunnen er niks aan doen toch?

Geen diplomatieke banden

Kan wel wezen, maar Nederland heeft geen diplomatieke betrekkingen met Syrië. Dus doet ons land niks zegt Rutte, hoe verschrikkelijk hij het naar eigen zeggen ook vindt dat de kinderen in de kampen vastzitten door de "bizarre" keuzes van hun ouders.

Alle artikelen geladen. Overzicht →