'Rutte hielp Shell via sluiproute aan miljoenensubisidie'

'Rutte hielp Shell via sluiproute aan miljoenensubisidie' 

19 mei 2023 - 12:29

Tsja, doet Rutte een keer wél zijn werk is het weer niet goed. Shell wil graag op de Tweede Maasvlakte de grootste groene waterstoffabriek van Europa bouwen, en hoewel het zelf stinkend rijk is zou het wel fijn zijn als de overheid steun biedt. Toen het bedrijf vorig jaar een subsidie van 150 miljoen euro dreigde mis te lopen, schoot iemand minder dan premier Rutte te hulp.

Onderzoeksplatform Follow the Money meldt op basis van de interne communicatie dat met ‘geitenpaadjes’ en een ‘flexibele’ interpretatie van de spelregels de door Mark Rutte ingeschakelde ambtenaren van het ministerie van EZK de publieke middelen toch bij de oliegigant wisten te krijgen.

Op zich wel handig dat de premier zich inspant als een bedrijf recht heeft op een subsidie, maar ja Rutte heeft nou eenmaal een lang trackrecord aan dubieuze zaken. Kwijtgeraakte bonnetjes, geen actieve herinneringen, gewiste sms'jes enz. enz. Nu blijkt het dus voor Shell wel handig dat Ben van Beurden een cursus 'flexibel lezen' van vriend Mark kon krijgen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml