'Rutte II heeft voor 3 ton afscheid gevierd'
Binnenland

'Rutte II heeft voor 3 ton afscheid gevierd'.

In Den Haag weten ze dus écht hoe ze een feestje moeten bouwen. Het kabinet-Rutte II heeft op koste van de belastingbetaler flink huis lopen houden om het einde van de regeerperiode te vieren.

In totaal werd voor drie ton - ach, toch maar wisselgeld op een begroting nietwaar - aan recepties en cadeautjes voor alle bewindspersonen gespendeerd.

Een afscheid mag maximaal 30.000 euro per 'bewindspersoon' kosten, zo is ooit afgesproken. Uit de aan RTL Nieuws verstrekte bonnetjes en antwoorden blijkt weliswaar niet dat de richtlijn is overschreden, maar wellicht is 30K ook wel erg veel voor een borrel en een bedankje.

De partijen CDA, PVV, GroenLinks, SP, PvdA en de PvdD vinden dat ook en willen daarom van deze 'richtlijn' af. Nu was het mogelijk dat Stef Blok, Klaas Dijkhoff en Ronald Plasterk samen een party van in totaal 71.000 euro kregen terwijl Jeroen Dijsselbloem en Eric Wiebes door het ministerie van Financiën in het zonnetje werden gezet voor ongeveer 46.500 euro.

U vraagt zich misschien af waaraan in vredesnaam zoveel geld uitgegeven moet worden. Nou, het leeuwendeel werd gespendeerd aan de catering, er moet tenslotte ook een beetje gegeten en gedronken worden, maar er was ook geld voor cadeautjes. 

Jeanine Hennis bijvoorbeeld kreeg een 'survivalkit' ter waarde van 768 euro en Ronald Plasterk een lens van Canon ter waarde van 599 euro. Lilianne Ploumen kreeg een foto van een kunstfotograaf (689 euro).

Maar ja, zoals de VVD u weet te melden: "Steeds meer Nederlanders voelen dat het beter gaat", dat mag best gevierd worden!

Alle artikelen geladen. Overzicht →