Rutte IV: 'Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst'

Rutte IV: 'Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst' 

15 december 2021 - 10:59

Goh, wat leuk. Dus hier hebben ze bijna 300 dagen voor zitten onderhandelen. Het kabinet Rutte IV heeft een nieuw motto: 'Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst'. Dat bevestigen ingewijden aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Vandaag presenteren de vier partijleiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie het hele akkoord, maar er is al het een en ander uitgelekt.

'Omzien naar elkaar', door regelmatig met elkaar te videobellen bij elkaar op bezoek te gaan waarschijnlijk, bijvoorbeeld tijdens de gezellige kerstdagen met maximaal vier personen? En 'vooruitkijken naar de toekomst', een prachtige toekomst met het coronavirus, iedereen om 17 uur weer binnen vanwege de avondlockdown, zonder festivals, zonder uitgaan.

Maar met stikstofproblemen, met mondkapjes, met landonteigening van boeren, met rekeningrijden, met een Sophie Hermans die een Ollongrentje doet, met nieuwe kerncentrales en met nog steeds een woningmarkt die compleet op slot zit. Gelukkig krijgen wij voor het laatste een nieuwe minister die er een potje van kan maken

Ja, dat komt helemaal goed! De fracties willen het akkoord voor presentatie nog op 'enkele punten' aanpassen, daar wordt vanochtend over gebabbeld. En er is zeker goed nieuws te melden: de vier partijen hebben afgesproken om ongeveer 3 miljard euro uit te trekken voor lastenverlichting voor met name de middenklasse. Daarnaast wordt het minimumloon fors verhoogd. Hoera!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml