Rutte LIEGT: lastenverlichting blijkt apekool
Binnenland

Rutte LIEGT: lastenverlichting blijkt apekool.

HA. HA. HA. Bent u er toch weer mooi ingetuind. Weet u nog, vorige week? Premier Mark Rutte hield u voor dat zo'n beetje iedereen er op vooruit zou gaan met het nieuwe regeerakkoord. Wij hebben nieuws: U. GAAT. ER. KEIHARD. OP. ACHTERUIT.

De zoveelste leugen van Pinokkio Rutte staat nog op ons netvlies: "We geven heel werkend Nederland een forse lastenverlichting". U kunt op uw vingers natellen dat als de VVD'er iets staat te verkondigen, er hier en daar een addertje onder het gras zit. Zo blijkt helaas ook nu weer.

Uit berekeningen van Financiën blijkt dat u, de naïeve en alles weglachende loonslaaf, in de komende jaren een lastenverzwaring van 3,4 miljard euro voor uw kiezen krijgt.

Weet u wat de grap nu eigenlijk is? Het vorige kabinet had 9 miljard euro aan lastenverzwarende maatregelen gepland. Het nieuwe regeerakkoord bevat een lastenverzwaring van 3,4 miljard voor burgers en het bedrijfsleven. Volgens de logica van Mark Rutte spreken we dan van een lastenverlichting.

Ziet u hoe uw minister-president u om de tuin probeert te leiden? Voor het geval u het nog steeds niet snapt: die lastenverzwaring is er dus wel degelijk, alleen is dat 5,6 miljard minder. Wat een comedyshow is het toch ook, die vaderlandse politiek.

Daar komt nog bij dat het verlagen van belasting al veel eerder was afgesproken. Dat zou echter pas later en geleidelijker worden doorgevoerd. Voor de lange termijn wijkt het resultaat dus NIETS af van het originele plan, alleen doet men in Den Haag nu voorkomen alsof u er iets op vooruit gaat.

Dat stelt ook de Raad van State. die vandaag waarschuwt dat de fiscale maatregelen uit het akkoord "tot 2021 heel anders uitwerken dan in de jaren en decennia erna". Volgens het adviesorgaan slaat de' lastenverlichting' om in een "structurele lastenverzwaring van 0,6 miljard euro op de lange termijn."

Kortom: Mark Rutte heeft het WEER voor elkaar. Met die eeuwige lach en zijn charmante voorkomen is het hem WEER gelukt. En het gros van u heeft er nog op gestemd ook.

U kunt trouwens nog lid worden van de VVD.

Alle artikelen geladen. Overzicht →