Rutte: 'Meestal terecht dat u boos was omdat ik onzichtbaar was'

Rutte: 'Meestal terecht dat u boos was omdat ik onzichtbaar was' 

27 september 2022 - 10:27

Wat nou, 'meestal' terecht?! Het gesprek tussen presentator Sven Kockelmann en premier Mark Rutte in de talkshow Op1: bijna een miljoen mensen hebben er gisteravond naar gekeken. Zij hadden beter wat anders kunnen doen hoorden Rutte onder andere zeggen dat het "meestal terecht" was als er kritiek op hem kwam dat hij tijdens crises onzichtbaar was.

Onder meer tijdens de stikstofcrisis, de toeslagenaffaire of rondom de gasbevingen in Groningen was Rutte nergens te bekennen en kreeg hij meermaals die kritiek, erkende hij. Maar u moet ook weten dat de problemen, ook op het gebied van asiel en stikstof, "uiterst complex" zijn, zegt Rutte. Nu wil hij zich wel meer laten zien. "Daarom is het zo goed dat we hier zitten", zei hij tegen Kockelmann. 

Nou, fijn. Geen woorden maar daden Mark. Daarnaast noemde Rutte de ontwikkelingen in Italië een "reden tot zorg", zo zei hij over de verkiezingswinst van Giorgia Meloni's radicaal-rechtse Fratelli d'Italia. Door haar partij en de rechtse partijen waarmee Meloni wil samenwerken "zijn dingen gezegd en gedaan waarvan je zegt: er is reden voor waakzaamheid".

O ja, u geeft tegenwoordig geen cent meer voor het kabinet maar hij heeft geen reden om aan te nemen dat het kabinet valt. Hieronder wat fragmenten:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml