Rutte: NL heeft behoefte aan designated survivor 

17 september 2018 - 16:27

Gewoon, voor als een deel van het kabinet ineens wordt weggevaagd door staatsgevaarlijke Finnen en IJslanders. Dan is het wel ff handig als er nog ergens een poppetje zit die verstand heeft van een land besturen.

Zonder dollen, premier Mark Rutte heeft een voorstel ingediend om bij belangrijke gebeurtenissen als Koningsdag of bijvoorbeeld Prinsjesdag (en waarbij dus een gedeelte zo niet de voltallige Nederlandse regering aanwezig is) een minister achter de hand te houden om eventuele noodsituaties op te kunnen vangen.

De ministerraad zal vooraf een lid van de raad aanwijzen dat de bijeenkomst of gebeurtenis niet zal bijwonen, aldus premier Mark Rutte in zijn voorstel aan de Tweede Kamer. Ook het parlement zou een soortgelijke "praktische voorzorgsmaatregel" kunnen overwegen.

Het idee kwam oorspronkelijk uit de mouw van D66'er Joost Sneller (what's in a name?) die in zijn vrije uurtjes een Netflix-serie keek waarin vrijwel de hele Amerikaanse regering en het Congres omkwamen bij een aanslag.

Niks aan de hand hoor, vrienden. Nederland is heel veilig verder. Al die voorzorgsmaatregelen zijn vooral voor de sier, en om terreur niet te laten overwinnen natuurlijk. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie