Rutte: Profeet beledigen mag  

31 december 2016 - 12:48

Uwer premier der Nederlanden, de eeuwige vrijgezel Mark Rutte, is ook niet achterlijk. De man ziet best in dat u hem niet vertrouwt, maar spreekt daarom wat geruststellende woorden uit in Trouw.

Rutte wil hetzelfde als iedereen tegenwoordig in de politiek: mensen verbinden, want hey, komen de verkiezingen er niet aan? De premier wil dat doen met wetten, beleid en moraal. 

En nee, de Mona Lisa van de Kamer hoort niet bij de politieke "elite" die doof en blind voor het volk is, vertelt hij. "In mijn achtergrond zit echt 0,0 procent elite. Ik herken me er niet in." U moet ook weten dat Rutte niet voor zichzelf in het torentje zit, maar voor ONS. Of zijn leiderschap een mislukking is geweest? De Rut vindt van niet. "Onze belangrijkste belofte in 2012 was Nederland uit de crisis te halen. Macro is dat gelukt, maar het is niet af. Voor de komende jaren moeten we gaan zorgen dat mensen het in hun persoonlijk leven gaan ervaren", aldus de bebrilde beleidsman. 

Tot slot wil Rutte laten weten dat 'ie kinderen van vluchtelingen de vrijheid van meningsuiting bijbrengt, dus dat er hoop voor de toekomst is. "Ik zei: 'Ik snap dat het vervelend is als de profeet beledigd wordt. Maar het mag, dat hoort erbij, hoe idioot en onbeschaafd het ook is'." Dat u het even weet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.