Rutte: 'Projectie Anne Frank uitvinder van balpen verwerpelijk'

Rutte: 'Projectie Anne Frank uitvinder van balpen verwerpelijk' 

10 februari 2023 - 11:51

De politie doet momenteel onderzoek naar de tekst "Anne Frank is uitvinder van de balpen" die afgelopen maandag zou zijn geprojecteerd op het Anne Frank Huis in Amsterdam.  Beelden hiervan doken op via een rechts-extremistisch Telegramkanaal.

De tekst suggereert dat het dagboek van Anne Frank een vervalsing is omdat het deels met een balpen zou zijn geschreven. Dit soort pen zou volgens complotdenkers pas na de oorlog in gebruik zijn geraakt.

Juist ja. Inmiddels heeft ook onze eigen premier Mark Rutte op de projectie gereageerd via Twitter en noemt het verwerpelijk": "Voor antisemitisme is in ons land geen plaats; we kunnen en mogen dit nooit accepteren", twittert de premier. Eerder noemde Justitieminister Dilan Yeşilgöz de actie al "walgelijk, echt walgelijk".

De Anne Frank Stichting vindt dat de verantwoordelijken met de projectie een "aanval op de echtheid" doen van het dagboek en daarmee haatzaaien. "Het is een antisemitisch en racistisch filmpje. Wij realiseren ons zeer wat dit betekent voor de joodse gemeenschap en voor de stad Amsterdam in het algemeen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml