Rutte: 'Reactie zal heel stevig zijn!'

Rutte: 'Reactie zal heel stevig zijn!' 

24 februari 2022 - 10:35

De oorlog in Oekraïne is begonnen. Vanochtend werd het land zoals u weet door de Russen aangevallen. Niet alleen vanuit Rusland zelf, ook vanuit het Oekraïense schiereiland de Krim en vanuit het Russische schoothondje a.k.a. Belarus. Explosies, raketaanvallen, dodelijke slachtoffers, vliegvelden en militaire installaties die zijn verwoest, Russische grondtroepen die zijn binnengetrokken, het luchtalarm dat al meerdere keren heeft geklonken in hoofdstad Kiev en Lviv. Zelfs tot vlakbij de Poolse grens houdt de Russische beer huis. Rusland ontkent overigens dat het op oorlog uit is, ze hebben het liever over een vredesoperatie.

Gelukkig gaat de EU en Nederland in het bijzonder de Oekraïners redden. De reactie van de EU en de rest van de wereld op de Russische inval in Oekraïne zal namelijk "heel stevig" zijn. Dat zei premier Mark Rutte kort voor een ingelast spoedoverleg van het kabinet over Oekraïne. "Hiervoor is één land, hiervoor is één persoon verantwoordelijk. Het land is Rusland, de persoon is Vladimir Poetin", zei Rutte. Nederland zal "met de Europese Unie, in de NAVO" en met andere bondgenoten op de inval reageren, kondigde hij aan.

Hij spreekt van een "donkere dag voor Oekraïne, Europa en de hele wereld". Ook voor ons is het al te merken, daar de al door het dak gegane olie- en gasprijzen nog meer door het dak zijn gegaan. Nederland veroordeelt de Russische invasie ten scherpste, zei Rutte. De MinPres voert momenteel overleg met een aantal leden van het kabinet. Daarna komt hij met een nieuw statement. Later vandaag vertrekt hij naar Brussel voor overleg met de andere Europese leiders.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml