Rutte schuift Zijlstra naar voren voor topfunctie 

12 juni 2018 - 11:00

Hoe zou het zijn met Halbe Zijlstra? Onze voormalig minister van Buitenlandse Zaken zit immers sinds zijn leugentje over Poetin werkloos thuis. Het blijkt goed te gaan met de voormalig fractievoorzitter van de VVD. Inmiddels is hij weer druk bezig met solliciteren. 

Zo is vandaag naar buiten gekomen dat Zijlstra in beeld is voor een topfunctie bij de Wereldbank. Hij zou de nieuwe Nederlandse bewindvoerder moeten worden bij de VN-instelling die leningen onder toezicht verstrekt aan ontwikkelingslanden.

Zijlstra zou een paar maanden geleden al hebben gesolliciteerd maar wil zelf verder geen commentaar geven nu zijn naam op straat is komen te liggen. Wij vragen ons af of Zijlstra een geschikte kandidaat voor deze functie is, daar deze man recent nog toonde alles behalve betrouwbaar te zijn en zich op het internationale toneel onmogelijk maakte door te liegen over een ontmoeting met Poetin.

Duidelijk is in elk geval dat vooral vriendje Mark Rutte zich hard gemaakt heeft voor de benoeming van Zijlstra (handig hè, zo'n ons kent ons familie?). Volgens het AD stuit het voornemen dan ook op weerstand in diplomatiek en politiek Den Haag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.