Rutte stuurt 4 op de 10 kinderen met honger naar school

Rutte stuurt 4 op de 10 kinderen met honger naar school 

14 juni 2023 - 11:02

Wat leven we toch met z’n allen in een gaaf land hè. Het is nu zelfs zo gaaf dat vier op de tien kinderen in Nederland financiële zorgen heeft en dus niet kan ontbijten voordat ze naar school gaan. En dat terwijl Nederland een lekker rijk land is en geld uitgeeft aan allerlei (on)belangrijke zaken.

Peter Kwint, kamerlid van de SP, schrikt hier niet meer van maar vindt het idioot dat dit aantal zo absurd hoog is. Volgens hem komen de arme kindjes in een sociaal isolement terecht: “Veel ziekmeldingen op dagen dat ze bijvoorbeeld jarig zijn want dan hoef je niet te trakteren op school. Afmelden voor schoolfeestjes want dan moet je een cadeautje meenemen voor iemand. Niet naar de sportvereniging kunnen of dat soort zaken”. Dit is natuurlijk super triest en zou eigenlijk niet moeten in ons gave landje.

Het is natuurlijk enorm zielig dat de Nederlands politiek, uhum Rutte, dit toestaat. Wybren van Haga, de fractievoorzitter van BvNL, heeft hier dan ook een duidelijk standpunt over: “We geven het geld uit als water, 25 miljard naar stikstoffonds, 35 miljoen naar klimaatfonds, tientallen miljarden naar allerlei asielzoekers die hier lekker kaviaar komen vreten. Het is onbestaanbaar dat er zoveel geld wordt uitgegeven aan allerlei dingen die inderdaad keuzes zijn voor andere mensen. Dat er 200.000 mensen naar de voedselbank moeten en dat kinderen met honger naar school gaan. Dat is toch totaal absurd”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml