Rutte tegen Orbán: Rot op, dan!

Rutte tegen Orbán: Rot op, dan! 

25 juni 2021 - 10:21

De woorden zijn vrij vertaald natuurlijk, maar hulde voor onze demissionaire MinPres. De Hongaarse regering bekrachtigde gisteren de omstreden antihomowet en dus werd Orbán op de EU-top stevig toegesproken. Onze Rutte daagde hem zelfs uit om - als hij toch de Europese normen en waarden niet wil accepteren - net als de Britten de EU vaarwel te zeggen: "Dat heb ik niet eerder gedaan." 

Niet dat de Hongaarse premier gaat luisteren natuurlijk, maar het ging er blijkbaar heftig aan toe gisteren. Vooral het persoonlijke verhaal van de Luxemburgse premier Xavier Bettel, die zelf met een man is getrouwd, raakte volgens Rutte velen. "Iedereen had wel tranen in zijn ogen." Er was volgens Rutte slechts een enkeling die begrip voor Hongarije vroeg. Orbán kreeg alleen bijval van Polen, Slovenië en Bulgarije (goh, wat toevallig...).

Wij zijn best een beetje trots op onze MinPres, maar we zouden pas echt trots zijn als hij de LHBTi-discriminatie in ons landje helemaal zou aanpakken, want dat kan ook wel een stuk beter natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml