Rutte tekent verklaring einde fossiele steun niet

Rutte tekent verklaring einde fossiele steun niet 

03 november 2021 - 14:10

Mark Rutte riep voorafgaand aan de veelbesproken klimaattop in Glasgow zijn mede regeringsleiders nog op tot 'actie, actie, actie!' om de planeet te redden, maar geeft zelf niet echt het goede voorbeeld. Morgen komt naar verwachting een verklaring naar buiten waarin diverse landen beloven (zeggen ze) dat ze uiterlijk eind volgend jaar stoppen met overheidssteun aan fossiele brandstofprojecten, maar Rutte's handtekening zal ontbreken.

Het demissionaire kabinet verschuilt zich laat besluiten over de steun aan fossiele industrie over aan het volgende kabinet, laat een woordvoerder van het ministerie van Financiën weten. Hij verwijst naar een stuk waarin het kabinet eerder dit jaar aangaf dat het "aan het volgende kabinet is om het ambitieniveau te bepalen".

Lekker makkelijk: "Ik kan niet op alle onderdelen zeggen wat Nederland precies zal doen", zei Rutte tijdens zijn bezoek. "In algemene zin geldt natuurlijk dat we heel positief kijken naar elke mogelijkheid om gezamenlijk tot iets te komen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml