Rutte: 'Wij bezuinigen niet op de zorg, wij remmen de kosten!'

Rutte: 'Wij bezuinigen niet op de zorg, wij remmen de kosten!' 

16 december 2021 - 13:34

Heel even leek het erop alsof het nieuwe kabinet Rutte IV weer een keiharde middelvinger opsteekt naar de zorg, weer bezuinigen van jaarlijks 4,5 miljard (!) euro voor 2052, niet helemaal gepast aangezien we hebben kunnen zien hoe belangrijk die zorg is. MAAR, we hebben het helemaal verkeerd gezien: het kabinet bezuinigd niet, het remt juist de kosten! En er komt extra geld bij. 

"Op de langere termijn stijgen de kosten zó snel", benadrukt Rutte tegenover SP-leider Lilian Marijnissen, een van de vele Kamerleden die Rutte het vuur aan de schenen legt. Als het kabinet niets doet zullen de zorguitgaven andere investeringen "als een koekoeksjong uit het nest duwen".

Volgens Marijnissen kan Rutte wel zo mooi praten, maar is het "de waarheid dat er keihard wordt bezuinigd op de zorg". De socialiste hekelt "budgetafspraken" en zegt dat het kabinet "geen respect voor de mensen in de zorg" heeft.

GL-leider Jesse Klaver legde meteen een ultimatum op tafel. "Haal deze bezuiniging eruit, zet hem niet in de boeken. Dán ben ik bereid te praten over waar wel snel slimme besparingen mogelijk zijn." Rutte noemt de eis van Klaver niet "reeël", maar wil wel met hem praten over hoe de groei van de zorgkosten kan worden afgeremd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml