Rutte: Wij zullen vertrek Pechtold overleven 

08 oktober 2018 - 11:47

Alexander Pechtold is dit weekend opgestapt bij D66. Een grote schok voor iedereen maar het leven gaat ook zonder hem door. Mark Rutte stelt u dan ook gerust: de coalitie zal dit doorstaan.

Rutte denk dat door het vertrek van Pechtold de coalitie niet wankeler is geworden. De ex D66-leider laat een professionele organisatie na die zo'n leiderschapswisseling aankan, stelt de minister-president.

Overigens moet u niet denken dat Pechtold's kwaliteiten onderschat moeten worden. Hij heeft van D66 een leugenachtige partij gemaakt die door niemand meer serieus wordt genomen D66 "van niets" opgebouwd tot een partij die schokken als deze goed kan doorstaan.

Ook de vermoedelijke geldingsdrang van Pechtolds opvolger, die de D66-fractie morgen aanwijst, vreest Rutte niet. Hij wijst erop dat de premier, de vicepremiers en de fractievoorzitters van alle vier de regeringspartijen "allemaal hun eigen profiel willen kiezen, maar ook zich realiseren dat we werken in een coalitie en dat we ook de zaak bij elkaar moeten houden".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie