Rutte wiste jarenlang sms'jes en bepaalde zelf wat bewaard bleef

Rutte wiste jarenlang sms'jes en bepaalde zelf wat bewaard bleef 

18 mei 2022 - 10:04

Gaat lekker zo met die openbaarheid van bestuur... Mark Rutte (VVD, al tachtig jaar premier van fijn land Nederland) wiste jarenlang stelselmatig sms'jes van zijn oude telefoon om opslagruimte te besparen. En bepaalde zelf welke sms'jes relevant genoeg waren om bewaard te worden, meldt de Volkskrant.

Onze Mark gebruikte blijkbaar jarenlang een oude Nokia (waarom in vredesnaam?) en dan krijg je dat. Berichten waarvan hij zelf vond dat ze "relevant waren voor de bestuurlijke besluitvorming", stuurde hij door naar zijn ambtenaren, die ervoor zorgden dat deze wel werden bewaard, bevestigt een woordvoerder van de premier aan het ANP.

Leuk, maar dat is niet aan een politicus om te bepalen natuurlijk. En dan heeft Wob-ben ook niet zoveel zin. De woordvoerder noemt deze werkwijze "volledig in lijn met de geldende richtlijn" van het ministerie van Binnenlandse Zaken over het bewaren van chatberichten. Ja dat zal wel. Gaan we controleren. Oh wacht...

Trouwens, wat een toeval: sinds afgelopen donderdag heeft de premier een nieuw toestel met meer opslag, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml