Ruzie in coalitie, kabinetscrisis? in 3... 2... 1...

Ruzie in coalitie, kabinetscrisis? in 3... 2... 1... 

22 augustus 2022 - 10:14

Het zijn zware tijden voor onze regering. Afgelopen week legde Wopke Hoekstra een spreekwoordelijke bom onder het beleid door te stellen dat het jaartal 2030 "niet heilig" is om het stikstofdoel te halen en dus pakt het AD vanochtend uit met een reconstructie van de eerste echte Rutte IV-kabinetsruzie na deze "onbesuisde" actie van de CDA'er.

Korte samenvatting: volgens de krant lazen de overige ministers met stijgende verbazing wat Hoekstra allemaal had gezegd, wordt vooral het moment van het interview als slecht ervaren en heerste er vrijdag tijdens de ministerraad een grafstemming. Sigrid Kaag bijvoorbeeld wil weten waar Hoekstra denkt dat hij mee bezig is en zegt dat "het vertrouwen weg" is. Dit is immers - volgens een andere AD-bron - niet wat ze hebben afgesproken met de nieuwe bestuurscultuur en zo. 

Ondertussen is het ook hommeles binnen de VVD nu tientallen lokale fracties in het hele land eisen dat het asielbeleid op de schop gaat, meldt De Telegraaf. Het zint de VVD’ers niet dat Eric van der Burg gemeenten dwingt om asielzoekers op te nemen terwijl ze dat niet willen. Als er zoveel vluchtelingen zijn, misschien dat hij dan eens wat kan doen aan de instroom? Ook wat het stikstofdossier betreft vinden zij dat hun partij slecht heeft onderhandeld en te veel aan D66 heeft gegeven. "Als D66 niet bereid is ons tegemoet te komen, moet de VVD-fractie maar de stekker uit dit kabinet trekken."

Oh jee, oh jee. Waar zal dit eindigen? Gaat het kabinet überhaupt de kerst wel halen?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml