Ruzie: wie betaalt voor diepvries terreurlijk?
Buitenland

Ruzie: wie betaalt voor diepvries terreurlijk?.

De islamitische terrorist Anis Amri, die in Berlijn met een truck op de kerstmarkt in reed, werd in het Italiaanse plaatsje Sesto San Giovanni welverdiend kapotdoodgeschoten. 

De Tunesische illegaal (wir schaffen das!) ging uiteindelijk wél terug overzee naar zijn vaderland, maar heeft voordat dat gebeurde, een half jaar in een koeling gelegen. De rekening voor koelhouden van de terreurCalippo bedraagt 2160,18 euro.

Komt die fittie: Amri stierf in Sesto San Giovanni, maar lag tot zijn transport naar Tunesië in Milaan. Beide gemeenten weigeren de rekening te betalen, hoewel de Italiaanse wet voorschrijft dat de gemeente waar een persoon stierf, moet lappen. 

De burgemeester van Sesto San Giovanni maakt er een principekwestie van: hij vindt de koelfactuur "beschamend en beledigend'' en verklaarde nooit geld van zijn burgers ten faveure van een terrorist te zullen uitgeven.

Gelijk heeft ie.

Maar, heel gekke vraag misschien hoor, is het een idee om de familie Amri voor de kosten te laten opdraaien? Of anders Frau Merkel een acceptgirootje te sturen? Amri werd als illegaal gewoon binnengelaten immers, en Angela zou het allemaal wel schaffen, nietwaar?

Alle artikelen geladen. Overzicht →