RvS vindt dat Vollenbroek niet moet zeiken: 'CO2-opslagproject is oké'

RvS vindt dat Vollenbroek niet moet zeiken: 'CO2-opslagproject is oké' 

16 augustus 2023 - 10:47

Zo, de Raad van State denkt dus toch wél eens in het algemeen belang. De Raad van State vindt dat Johan Vollenbroek met zijn Mobilisation for the Environment niet moet zeiken omdat er niks mis is met het CO2-opslagproject van Porthos in de Noordzee en oordeelt dan ook dat de bouw gewoon door kan gaan.

Nee, zo staat dat natuurlijk niet letterlijk in het oordeel, maar daar komt het op neer. Want zeiken, dat deed die milieuclub van Vollenbroek. U weet wel, die man die er tegenwoordig een sport van maakt om de overheid te pesten met allerlei rechtszaken, omwille van het milieu. Waar ging het deze keer over? Even in het kort: Porthos wil de komende 15 jaar zo'n 10 procent van de CO2-uitstoot van die stinkhaven in Rotterdam afvangen en opslaan in lege gasvelden in de Noordzee.

Goed voor de natuur, want vermindert de broeikasgassen die in de atmosfeer komen en - niet onbelangrijk -  cruciaal om de Nederlandse klimaatdoelen van Parijs te halen. We herhalen het nog één keertje: CRUCIAAL om de klimaatdoelen van Parijs te halen. En daar gingen die milieugekkies van de MOB dus voorliggen. Iets met schade aan de natuur in nabijgelegen duingebieden. Want ja, er wordt met de bouw van het compressorstation en CO2-leiding ook CO2 geproduceerd! Dat meen je niet!

Daarnaast vindt MOB ook nog eens dat de Nederlandse overheid de fossiele bedrijven met de bijbehorende subsidies van ruim 2 miljard euro te veel helpt bij het opruimen van 'hun' rommel. Leuk, maar doet de overheid een keer wat, is het nog niet goed. Hoe dan ook, het plannetje gaat niet door: "De minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening hebben op basis van objectieve gegevens aangetoond dat uitgesloten is dat het project acht omliggende Natura 2000-gebieden aantast", aldus de Raad van State.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml