Ryanne van Dorst: Noem mij voortaan 'Raven', a.u.b.

Ryanne van Dorst: Noem mij voortaan 'Raven', a.u.b. 

05 mei 2021 - 15:09

Zangeres en presentatrice Ryanne van Dorst heeft in een openhartig bericht op Instagram gevraagd of mensen haar voortaan 'Raven' willen noemen. Ook zou ze het tof vinden als wij haar voortaan niet meer in de vrouwelijke vorm willen aanspreken.

"Een aantal jaar geleden bevrijdde ik mezelf van het taboe rondom mijn hermafrodiet zijn en maakte daarbij het programma ‘Geslacht!’ voor BNNVARA", aldus Ryanne Raven in het bericht. Dat was voor haar hem hen destijds een enorme opluchting.

Toch knaagde er naar eigen zeggen nog iets bij Raven: "Mijn hele leven lang heb ik geprobeerd om de mal van het ‘vrouw-zijn’ zo groot mogelijk te maken, zodat ik er ook in pas. Maar eigenlijk zit die mal al járen veel te strak. Heeft ‘ie nooit gepast. Zo’n dokter in 1984 kan dan wel mijn tweeslachtige babylichaampje te mutileren (‘normaliseren’ werd dat ook wel genoemd) naar dat van een meisje, maar hij had gewoon van me af moeten blijven."

Vandaar dat Raven zichzelf nu gaat on-normaliseren. "Ik wil het volgende deel van mijn leven ingaan zonder die hokjesdwang. En dat begint met een nieuwe naam. Een naam die mij de vrijheid geeft om te zweven tussen links, rechts, boven en onder. Die past bij de ‘X’ die ik in mijn paspoort wil krijgen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.