Sadiq Khan: dump Jeremy Corbyn
Buitenland

Sadiq Khan: dump Jeremy Corbyn.

Sadiq Khan heeft zich uitgesproken over het leiderschap van de Labour-partij. De Londense burgemeester roept zijn partijgenoten op om Jeremy Corbyn te lozen.

Volgens Khan was Corbyn een ronduit belabberde leider en grotendeels schuldig aan de totstandkoming van de Brexit, bericht The Guardian. In een opiniestuk schrijft de burgervader van Londen dat Corbyn te onduidelijk is geweest over zijn persoonlijke standpunt en dat van de partij rondom de Brexit.

"Jeremy heeft al bewezen dat hij niet in staat is om het vertrouwen en respect van het Britse volk te winnen", schrijft Khan. Volgens hem lijdt de hele partij onder de slechte beoordelingen van Corbyn en heeft hij het vertrouwen verloren van "ruim 80 procent van de Labour parlementsleden".

Volgens Khan maakt de partij alleen kans bij de verkiezingen als het leiderschap verandert. Hij spreekt dan ook zijn steun uit voor Owen Smith, de belangrijkste uitdager van Corbyn. "Owen en ik hebben altijd op één lijn gezeten wat betreft grote kwesties, waaronder het verzet tegen de oorlog in Irak."

Alle artikelen geladen. Overzicht →