Salafistenschool krijgt geld van omstreden organisatie
Binnenland

Salafistenschool krijgt geld van omstreden organisatie.

De Rotterdamse 'salafistenschool' wordt gefinancierd door een omstreden liefdadigheidsinstelling uit Qatar: Eid Charity. Deze organisatie wordt door verschillende landen in verband gebracht met het financieren van terrorisme. 

Eid Charity kocht het schoolgebouw in Rotterdam voor 1,7 miljoen euro, meldt NRC. De organisatie is een van de grootste salafistische geldschieters ter wereld en financiert jaarlijks voor honderden miljoenen islamitische projecten in het buitenland. 

De oprichter van Eid Charity, Abd al-Rahman al Nu'aymi, staat sinds 2014 op de sanctielijst van de Verenigde Naties. Hij zou Al-Qaeda hebben gefinancierd. Daarnaast werkt de organisatie samen met een van de leiders van Al-Qaeda in Jemen die ook op de sanctielijst staat. Verder zou de liefdadigheidsinstelling geld geven aan Hamas. 

"Puur humanitair"

De organisatie is naar eigen zeggen "puur humanitair en niet-politiek", aldus een woordvoerder in mei. "Onze organisatie heeft niets te maken met extremisme. Wij willen op een positieve manier onze bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving", zegt Arnoud van Doorn, woordvoerder van de Rotterdamse salafistenschool.

Er is veel ophef over de salafistenschool in Rotterdam. Volgens experts zouden de lessen die daar gegeven worden, kunnen aanzetten tot radicalisering. Het centrum opent naar verwachting nog dit jaar. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →