Weer een ploftelefoon van Samsung
Tech

Weer een ploftelefoon van Samsung.

Houd uw ramen en deuren gesloten of ontvlucht juíst uw huis: Samsung zorgt namelijk opnieuw voor ontploffingsgevaar, nadat het Zuid-Koreaanse bedrijf eerder al moest stoppen met de productie van de Galaxy Note 7 en ook enkele wasmachines spontaan bleken te exploderen. Dit keer stond de Galaxy J5 van een Franse Samsunggebruiker letterlijk in vuur en vlam.

Lamya Bouyirdane was afgelopen zondag de ongelukkige, zo valt te lezen op de website van Bloomberg. Ze merkte dat de telefoon erg heet aanvoelde, toen haar vierjarige zoontje die aangaf tijdens een familiebijeenkomst.

Nadat de inmiddels opgezwollen smartphone begon te roken, gooide ze ‘m weg. “Ik raakte in paniek toen ik dat zag en gooide de telefoon instinctief weg”, zegt Bouyirdane, wellicht bijna moeder van twee in plaats van drie. De telefoon in kwestie vatte vervolgens vlam, waarna de achterkant eraf geblazen werd. Haar partner bluste het vuurtje.

Samsung kan rekenen op een extra rechtszaak, al wilde het bedrijf nog niet reageren op e-mails van The Associated Press betreffende het incident.

Alle artikelen geladen. Overzicht →