Sanne Vogel praat over haar huisvluchteling
Entertainment

Sanne Vogel praat over haar huisvluchteling.

Sanne Vogel was afgelopen weekend loslippig tegenover de azijnbode, over haar huisvluchteling. Vorig jaar nam ze de Syrische Mouayd (alias Mooierd) in huis. Het was meteen koek en ei tussen de actrice en de 20-jarige vluchteling. 

Waarom ze hem in huis nam? "Mooierd wilde niet naar een opvanglocatie omdat hij bang was dat ze daar het geld zouden stelen dat hij bij zich droeg", legt Vogel uit aan de Volkskrant

Sanne baalt van alle negativiteit rond haar actie. Zo zou ze door Geenstijl zijn afgemaakt, of ze geen Nederlands vriendje kon krijgen. Ook haar omgeving was sceptisch. Zo lieten mensen weten: "'Sanne, hartstikke goed wat je aan het doen bent, maar je hebt wel een oorlogsslachtoffer in huis, dus voor hetzelfde geld staat hij op een dag met een mes aan je bed.' Nou, dat kun je echt niet zeggen als je mijn jongens kent."

Nachtelijk klessebessen
Volgens Vogel hadden zij en haar vluchteling elkaar veel te vertellen: "Zoals zij niet wisten van de gaskamers in de Tweede Wereldoorlog, zo wist ik niks over de Arabische Lente. Seksualiteit, ook een onderwerp waarover we het veel hadden. De jongens uit Damascus kon ik nog uitleggen dat ik als vrouw met meer jongens naar bed ben geweest dan zij met meisjes, en ook dat dat in Nederland kan zonder dat je voor hoer wordt uitgemaakt."

Welkom T-shirts
Onlangs presenteerde Vogel op Instagram een T-shirt met de Arabische tekst 'welkom'. Maar poseren daarin zag niet iedereen zitten. Daar was Vogel niet heel erg mee in haar nopjes: "Er waren acteurs bij die zeiden: 'Sanne, super dat je dit doet, maar ik vind het niet zo handig voor mijn carrière om me uit te spreken over vluchtelingen.' Dan denk ik: dikke vinger, ik cast jou nooit voor een film, echt never nooit."

Mooierd heeft intussen zijn slaapstek bij de actrice verlaten. Hij woont nu in een containerwoning. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →