Satan besmeurt weer een kerk in Noord-Brabant
Binnenland

Satan besmeurt weer een kerk in Noord-Brabant.

Het is weer loos in Noord-Brabant. Deze keer is Satan graffiti-technisch gezien losgegaan op twee kerken. Eén in Grave en één in Gassel. Het is niet voor het eerst dat de man van al het kwaad zijn spuitbus leegspuit op een kerkgebouw in Noord-Brabant.

Hans Alkemade van de parochie vindt het allemaal leuk en aardig, maar "je blijft gewoon van andermans spullen af en al helemaal van de kerk", zegt hij tegen Omroep Brabant. Het geklieder begon afgelopen weekend weer in Gassel en gisteren na het sluiten van de Mariakapel kwam daar nog een pronkstuk bij. Even daarna werd de kerkmuur van Grave bepoteld.

Alkema is helemaal van slag van de tekens des Lucifers "Je weet niet wat iemand er mee wil zeggen. Vandalisme is al erg, maar hier kan nog een lading onder zitten", aldus Hans. "We zijn er wel erg door geraakt."

Georganiseerde omgekeerde-pentagram-spuiters

Volgens de parochiebeheerder zijn de tekens uiterst professioneel en is het niet zomaar wat kliederwerk. De tekens zien eruit als dezelfde bekladderingen die de afgelopen weken al eerder gesignaleerd zijn in de buurt, al begon het allemaal zo'n 15 kilometer verderop.

Alle artikelen geladen. Overzicht →