Saudi-Arabië beseft: het is 2017 

30 oktober 2017 - 09:06

Goedemorrage Neidâhlandegs. Ons budget wordt stapje bij beetje minder. Zorgt ervoor dat wij geen Danoroll-croissantjes meer kunnen betalen. Afijn, Lidl-broodjes vullen onze gesubsidieerde magen ook.

Positief nieuws voor vrouwen in Saudi-Arabië. Kroonprins Mohamed Bin Salman heeft tussen het geld tellen tijd gevonden voor een een blik op de kalender en is tot de schrikbarende conclusie gekomen dat we in 2017 leven.

De puissant rijke Salman wil graag moderniseren. Daarom moet het vanaf volgend jaar mogelijk zijn voor vrouwen, om sportwedstrijden te bezoeken. Even wennen voor al die dominante baasjes, om straks met een 'ondergeschikte' vrouw in een stadion te zitten. Overigens beperkt de toegang zich tot slechts drie locaties: Riyad, Jeddah en Damman.

En er is meer. Alhoewel vrouwen momenteel niet verboden wordt achter het stuur van een auto te kruipen, is een rijbewijs halen (nog) niet mogelijk. Ook dat gaat veranderen. Eerder dit jaar werd al beklonken dat ook zij vanaf 2018 een poging mogen doen hun rijbewijs te bemachtigen.

Of dat ook verstandig is laten we gemakshalve maar even in het midden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie