SBS6 compenseert mensen na kijkersbedrog
Entertainment

SBS6 compenseert mensen na kijkersbedrog.

SBS6 gaat kijkers die gisterenĀ per sms hebben gestemd in de show The Next Boy/Girl BandĀ compenseren. John Ewbank besloot namelijk de stemmen die de mensen uitgebracht hadden naast zich neer te leggen.

De middelvinger van Ewbank viel niet in goede aarde bij de kijkers, die een euro per stem moesten betalen. De zender laat nu weten mee te willen werken aan een compensatieregeling.

Idee van de show is het samenstellen van een meiden- en een jongensband. Er waren vrijdag (in de finale) vijf meiden over van wie er eentje eigenlijk naar huis moest. Het publiek kon daarvoor stemmen per sms of bellen. Maar producer/componist Ewbank vond het onmogelijk te kiezen. "Ik moet nu van een perfecte band een iets minder perfecte band maken. Het zal mijn laatste show wel zijn vanavond, maar ik neem jullie allemaal mee." Dat leidde op sociale media tot veel boze reacties.

De zender gaat de kijkers die op de meiden hebben gestemd voor hun kosten compenseren. "We willen niet dat zij een vervelend gevoel aan de finale overhouden", zo citeert het ANP de zender.

Alle artikelen geladen. Overzicht →