Schande! 'Bij tweeverdieners verdient vrouw minder dan de man'

Schande! 'Bij tweeverdieners verdient vrouw minder dan de man' 

11 juli 2023 - 09:51

Ach jee. Tijd voor Kamervragen (tenminste, wanneer we een nieuw kabinet hebben). Het is immers 2023 en nog steeds verdient de vrouw gemiddeld minder dan de man! Sterker, werkende vrouwen die een relatie hebben met een man die ook werkt, zorgen gemiddeld voor 'slechts' 37 procent van het gezamenlijke inkomen.

En dan denkt u natuurlijk 'ja, maar de kids en zo', maar dat maakt dus niet uit. Ongeacht de levensfase met of zonder kinderen verdienen mannen gemiddeld meer dan de helft, meldt NU.nl na berichtgeving van het CBS.

De Nederlandse man schraapt ongeveer 62 procent van het gezamenlijk inkomen bij elkaar. De vrouw dus gemiddeld slechts 37 procent (waar blijft die 1 procent dan, red.?). En voordat iedereen gaat huilen, dat komt vooral omdat de man meestal voltijd werkt en de vrouw deeltijd (mogen wij dat eigenlijk wel zo zeggen?). Hoe dan ook, het kabinet wilde zo graag dat vrouwen meer gingen werken, maar dat is dus niet helemaal gelukt.

Maar ja, het is ook niet zo gek hè, als de westerse vrouw van tegenwoordig als eis stelt dat het werk aansluit op de zorgtaken die zij zeggen te hebben? En ja, geld zat (ook in de huidige tijd) als er twee inkomens binnenkomen. En we vergeten ook te melden dat - in een gezonde relatie tenminste - mannen ook meer bijdragen aan huishoudelijke uitgaven, maar dat maakt niet uit natuurlijk. Boos zijn, dat moeten we!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml