Schande: Koning pakt doodleuk vliegtuig (met Kaag!!!) naar Berlijn

Schande: Koning pakt doodleuk vliegtuig (met Kaag!!!) naar Berlijn 

05 juli 2021 - 14:49

Kijk, we kunnen Sigrid Kaag wel overal de schuld van geven, maar wat dacht u hiervan: onze eigen koning Willem-Alexander pakt ook gewoon doodleuk het regeringsvliegtuig voor een uitstapje 'naast te deur', in dit geval Berlijn. Overigens samen met vrouwlief koningin Máxima, Hugo de Jonge, Ank Bijleveld EN Kaag (dus ja, sorry, we geven de D66-minister overal de schuld van).

Zo ver is de Duitse hoofdstad nou ook weer niet (toegegeven, al is het een takke eind om te rijden) en wij weten toevallig uit eigen ervaring dat er een uitstekende treinverbinding ligt tussen Amsterdam en Berlijn (alwéér toegegeven, al is het standaard mét zulke vertragingen dat zelfs de NS daar als een paard de hik van krijgt). 

Maar toch, vliegen naar Berlijn? WAT DENKT U WEL NIET DAT DIT VOOR CO2-UITSTOOT MET ZICH MEE BRENGT?! Zo komt de overheid wel aan die klimaatvoetafruk. Bovendien moesten ook nog eens twee Duitse Eurofighter-straaljagers opstijgen om het toestel (overigens zat de koning als copiloot achter het stuur), te begeleiden bij de landing. Het koningspaar werd begroet met 21 saluutschoten en werd verwelkomd door een Duitse delegatie en de Nederlandse ambassadeur in Berlijn. Het staatsbezoek duurt tot en met woensdag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml