Schande: 'Rijkste 1 procent stoot 2x zoveel CO2 uit als de armste helft'

Schande: 'Rijkste 1 procent stoot 2x zoveel CO2 uit als de armste helft' 

05 november 2021 - 10:42

Boeren die maar ander werk moeten gaan zoeken, een slakkengangetje van honderd km/u op de snelweg rijden en meer van dat soort bochten waarin wij gewone Nederlanders ons moeten wringen om onze bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan het redden van het klimaat. Vergeet het maar.

De échte vervuilers zijn die één procent rijke stinkerds op deze wereld, die blijken maar liefst twee keer zoveel CO2 uit te stoten als de armste helft. Even voor de duidelijkheid: dat betekent dat zo'n 70 miljoen mensen dus twee keer zoveel uitstoot veroorzaken als de armste 3,5 miljard (!!!!) mensen, heeft onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Oxfam uitgewezen.

Waar die uitstoot dan vandaan komt? Nou, wat dacht u van totaal nutteloze ruimtereizen, privévliegtuigen en ander buitensporig consumptiegedrag. Als we er allemaal voor willen zorgen dat die opwarming beperkt blijft tot 1,5 graad, moeten de rijken hun uitstoot met ongeveer 97 procent verminderen ten opzichte van vandaag.

Gaan ze dat doen? Nee, natuurlijk niet! Misschien dat op de klimaattop in Glasgow hier eens aandacht aan kan worden besteed, in plaats van onze boeren te pesten. Of misschien dat Extinction Rebellion eens een privéjet kan blokkeren in plaats van de toegangswegen in Den Haag.

Ons klimaathartje huilt in elk geval, gelukkig is het bijna weekend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml