Scheveningers gaan zelf over vuurwerkvrije zone(s)
Binnenland

Scheveningers gaan zelf over vuurwerkvrije zone(s).

Okee. Dit gaat dus helemaal fout. Of juist niet. De gemeente Den Haag laat burgers in Scheveningen zelf bepalen of hun straat, pleintje of speeltuin gevrijwaard moet worden van vuurwerk tijdens de komende jaarwisseling.

Bewoners handhaven dus zelf. En u weet wat macht met burgers doet, nietwaar? Men denkt dan ineens dat zij wat te zeggen hebben.

Vindt u het geen giller? Dus als Appie, Kees en Janus de straat graag willen omtoveren tot een slagveld en kattenvrouwtje Bep een betoog begint over haar vijftien doodsbange katten, moeten Appie, Kees en Janus dus maar naar Bep luisteren?

Uit sociaal oogpunt: ja. De realiteit: fuck Bep en haar katten. Hier, Bep. Nog een lawinepijl in je achtertuin. En nu je smoel houden anders oogt je woning straks als een doorsnee woning in Damascus.

Het proefballonnetje komt voort uit een enquĂȘte, gehouden onder 13.500 Hagenaars. Meer dan de helft van de ondervraagden ziet dat wel zitten, zo'n vuurvrije zone. Een kleiner deel is ook echt van mening dat er onderling afspraken met buurtbewoners gemaakt kunnen worden.

Is er dan geen enkele bemoeienis van de gemeente? Jawel, 23 zones zijn vuurwerkvrij verklaard en de gemeente gaat handhaven. Oei oei, dat wordt een dagje 'chillen' bij bureau Halt voor overtreders.

Goed dat burgers zelf mogen bepalen?
Ja, volwassen mensen moet dit wel lukken
Nee, gaat geheid ruzies opleveren
Kap toch eens met die betutteling zeg
DoRiddles
Alle artikelen geladen. Overzicht →