Schiedammer gearresteerd voor dood Helmondse bejaarde
Binnenland

Schiedammer gearresteerd voor dood Helmondse bejaarde.

In het onderzoek naar de laffe dood van de 86-jarige Mien Graveland uit het Brabantse Helmond is een 24-jarige man uit Schiedam opgepakt.

De niets vermoedende vrouw liet op 29 augustus 2014 enkele oplichters binnen die zich voordeden als medewerkers van energiemaatschappij Oxxio. Eenmaal binnen werd de bejaarde door de mannen mishandeld en uiteindelijk vastgebonden. Uren later werd zij door haar zoon gevonden en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken haar verwondingen van dusdanige aard dat Mien dezelfde avond nog haar laatste adem uitblies.

Waar de hermandad eerder nog drie Helmonders van 26, 28 en 29 verdacht van de moord, heeft nader speurwerk geleid tot de aanhouding van de 24-jarige Schiedammer. Het trio is inmiddels op vrije voeten, maar wordt nog steeds verdacht.

Verband

De autoriteiten willen niets kwijt over het verband tussen de Schiedammer en de drie Helmonders. Een politiewoordvoerder zegt: "Daar heeft het onderzoeksteam wel een beeld van, maar omdat het onderzoek nog volop loopt en deze meneer uit Schiedam de komende dagen wordt gehoord, kan ik er niet niet veel over vertellen." De de door de daders meegenomen buit bestond uit onder meer een geldkist, zo weet Omroep Brabant.

Alle artikelen geladen. Overzicht →