Schiedamse bijlzwaaiSyriër was...verward 

31 mei 2018 - 12:00

"Hij was echt een verwarde man met psychische problemen. Maar daarmee wil ik de boel absoluut niet bagatelliseren", aldus de Schiedamse CDA-burgemeester Cor Lamers over de 26-jarige Syriër die gistermiddag met een bijl in zijn hand 'Allahoe Akbar' stond te krijsen, agenten met messen aanviel en een politiehond doodde. 

Lamers is er als de kippen bij om te verkondigen dat de man ondanks dat hij 'Allahoe Akbar' schreeuwde niet gehandeld heeft uit religieuze motieven.. Die bijl en messen hebben volgens de CDA-wegkijk-burgervader in een gemeente waar DENK (moet u nagaan) de meeste zetels in de wacht sleepte dan ook geen enkele terreurconnectie.

Helemaal niet vreemd ook, zo'n ineens opkomende psychose. Ook voor het feit dat de man "enigszins" bekend was bij hulpverleninginstanties heeft Lamers een excuus verzonnen. Dat viel best wel mee, want als hij écht gevaarlijk zou zijn, was hij "best wel op de radar geweest." Tsja, zo kun je het falen van die instanties ook betitelen natuurlijk.

Speciaal voor de debielen onder u wil Lamers, die naast burgemeester blijkbaar ook medisch onderlegd is, best de betekenis van een psychose verhelderen. "Dan kun je in één keer helemaal doordraaien en dingen doen die je maanden daarvoor niet hebt gedaan."

Burgemeester bagatelliseert wél?
Overduidelijk
Nee, Syriër is slachtoffer
Created with SurveyMaker
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie