Schieten op nepdieren mag ook niet meer; evenement krijgt verbod

Schieten op nepdieren mag ook niet meer; evenement krijgt verbod 

09 juni 2023 - 10:44

Wat zijn we in dit land toch allemaal aan het doen? Enkele honderden boogschutters die jaarlijks bij Kasteel Doorwerth tijdens een evenement op nepdieren schieten (wat je daar ook van vindt maar het zijn tenminste geen echte dieren, dan was de wereld helemaal te klein geweest), mogen dat van het Geldersch Landschap & Kasteelen niet meer doen. Want ze zijn dan wel nep, ze lijken WEL op echte dieren!

Wilde zwijnen, krokodillen, bizons en beren; vanalles komt voorbij tijdens het jaarlijkse evenement van de Dutch Bowhunting Clan. Uiteraard geen echte, maar dat maakt dus niet uit. Want ja, tijdens zo'n evenement waar nepdieren worden gebruikt, kunnen voorbijgangers van een afstand het idee krijgen dat op échte beesten wordt geschoten en daarvan schrikken! Ja, wij zouden ook schrikken als we morgen tijdens een boswandeling van honderd meter afstand iemand met pijl en boog op een kunststof beer of krokodil zouden zien schieten. Dan denken wij ook: straks is het nog een echte beer of krokodil! Arme beesten!

En dat allemaal nadat vorig jaar, tijdens de editie van 2022, welgeteld één klacht was binnengekomen. Het is te triest voor woorden: "Het zijn dan wel echt lijkende beesten, maar bizons en beren komen toch al een tijdje niet meer bij ons voor in het bos. En krokodillen hebben er waarschijnlijk nooit rondgelopen. Hoe ver wil je gaan?", vertelt Harry Booltink, voorzitter van organisator en boogschietgroep Dutch Bowhunting Clan, aan De Gelderlander.

Wat dan wel mag? Nepdieren die niet alleen er nep uitzien, maar ook geen echte dieren moeten voorstellen. Eenhoorns, bijvoorbeeld. Of andere fantasiebeesten (al zal dat dan vast wel weer kwetsend zijn voor kleine kindertjes).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml