Upd: 'Schutter Alblasserdam was Verwarde Man'

Upd: 'Schutter Alblasserdam was Verwarde Man' 

06 mei 2022 - 14:32

Het ging vanochtend helemaal fout in het normaal zo pittoreske Alblasserdam. De politie heeft daar iemand opgepakt wegens een schietincident aan de Molensingel, waarbij twee doden en twee zwaargewonden zijn gevallen.

De schietpartij zou hebben plaatsgevonden bij een zorgboerderij, maar de politie heeft dit niet bevestigd. Twee traumahelikopters en meerdere ambulances zijn ter plekke. Ook andere hulpdiensten zijn aanwezig.

Het terrein rond de boerderij is afgezet en ook de toegangsweg naar de boerderij is dicht. Bij het terrein is forensische opsporing aanwezig.

Tientallen mensen staan in de buurt van de boerderij te kijken. Sommigen van hen zijn emotioneel. Mensen die getuigen waren van het schietincident zijn opgevangen en er wordt hulp voor hen geregeld, aldus de politie.

Na de schietpartij kwamen twee traumahelikopters en meerdere ambulances en andere hulpdiensten ter plekke.

Update:

De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam is de 38-jarige John S. uit Oud-Ablas. De man staat bij de politie al jaren bekend als 'verward en overlastgevend’ en deed in 2017 een zelfmoordpoging. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan AD.

De dodelijke slachtoffers zijn een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw. Dat meldt de politie. Door de schietpartij raakten een 13-jarige jongen en een 20-jarige vrouw zwaargewond. De gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij gebeurde vrijdag even voor 11.00 uur op de zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel. "Daarbij heeft een man geschoten, die heeft twee slachtoffers dodelijk geraakt en er zijn twee zwaargewonden gevallen", zei een politiewoordvoerder ter plaatse.

Even daarna, om 11.20 uur, kon de verdachte worden aangehouden in een parkje in de buurt. Het gaat om een 38-jarige man uit Oud-Alblas, een plaatsje naast Alblasserdam. "We zijn heel blij dat we hem zo snel mogelijk konden stoppen en dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen", aldus de woordvoerder. 

Wat de aanleiding was voor de schietpartij, is nog onduidelijk. Ook kan de politie niet zeggen of de verdachte een bekende is van de politie. "We kunnen daar nog niet op vooruitlopen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml